Piruw 2008

"L’expedició “PIRUW 2008” és un projecte audiovisual que neix dels somnis d’un petit grup d’escaladors catalans. Les sensacions viscudes al nostre entorn predilecte, la muntanya, han motivat el nostre interès per la geografia amb tots els seus elements naturals i culturals. [...] Creuem de nou l’Atlàntic fins al sud del Perú per reconèixer l’essència original de la cultura Inca, i on enregistrar vivències ancestrals mil·lenàries sota l’imponent escenari andí esdevindrà una peculiar proposta de filmació documental, canal de difusió del nostre projecte geogràfic, social i cultural.

Aquest estudi en format audiovisual pretén apropar-nos als costums i vivències de les comunitats indígenes descendents dels Inques, principalment Quetxues i Aymares, que paradigmàticament sobreviuen, en gran mesura, gràcies a la força espiritual i existencial d’aquesta cultura mil·lenària emparada pel poderós magnetisme de les muntanyes sagrades."


Aunque no soy mucho de estas cosas, sí sé que hay gente que lee esto a quien puede interesarle, y por eso os recomiendo visitar la web de Piruw 2008 (http://www.piruw2008.com/), de la cual acabo de recibir noticias.

Comentarios

Sergi ha dicho que…
Parles de muntanyes sagrades quan tot just m'estic llegint "La montaña del alma" de Gao Xingjian; i dels indigenes quan també tinc obert "Las venas abiertas de América Latina" de Eduardo Galeano...casualitats
syl ha dicho que…
doncs sí casualitats :) què tal els dos llibres de moment xp són curtets, no? :)
Sergi ha dicho que…
jajaja, curtets... el de Galeano encara, però tanta informació necessita de digestió, per tant no és de lectura ràpida, i el de Xingjian, és al revés, llarg però fàcil de llegir, tot i que és tan bell que agrada aturar-se a les seves pàgines i viure-hi dins ;)