viernes, 21 de diciembre de 2007

Los libros del año... Uy, qué difícil (!)

Qué: On Chesil Beach de Ian McEwan y Special Topics in Calamity Physics de Marissa Pessl.
Por qué: Porque McEwan consigue que su estilo frío y distante consiga tocarte y dejarte KO por igual. Porque Marissa Pessl es una nueva Zadie Smith y ha creado un personaje que me hubiera encantado tener como amiga (Blue van Meer).
Historia: En el caso de McEwan, historia muy ‘gore’ (próximamente traducida por Anagrama) y en el caso de Pessl, rebuscad en http://www.calamityphysics.com/main.htm Una historia de intriga con toques de Salinger, que como única pega diré que recuerda totalmente a “El secreto” (Donna Tart) pero de todas formas, es totalmente adictiva y llena de referencias de 'pop culture'. La frase de Coleridge añadida recientemente a este blog la saqué de su libro.

10 comentarios:

Sergi dijo...

Nou llibre de McEwan a la vista? (si ja em costa trobar temps per la lectura, com per fer-ho en anglés...!) ai ai ai. Jo encara penso que "Expiació" és un dels millors llibres que mai he llegit, em va commoure molt, des d'aleshores tinc a McEwan a un pedestal particular :)

sylvia dijo...

no em diguis que tu tb formes part del club expiación?? ai quina pena que la mega fan d'expiació no es connecti aquests dies pq faríem aquí tot un debat :) La pel·li s'acosta s'acosta...
Per a mi és molt difícil triar entre Expiació i On Chesil Beach...Reserva't temps per a On Chesil Beach, que és curtet i enganxa mooooolt (això, sí, et deixa pensant...BUF!)

Sergi dijo...

Club Expiación? no m'extranya gens. És tan maravellós, i aquell final... sublím...
Després vaig llegir Amsterdam ( el nóm prometia molt) i em va decebre, la veritat, però quan un esser humà ha escrit una obra com Expiació, es mereix tots els honors, encara que acabi tenint "el mal de Montano". ;)

sylvia dijo...

No he llegit Amsterdam...no m'atreveixo...tot el que ha escrit després d'Expiación és boníssim i no vull decebre'm...algun dia caurà, però :)

pd: he sentit bons comentaris de la pel·li... a veure, a veure...(se suposa que arribarà al gener)

Sergi dijo...

Crec que jo optaré per no veure-la, igual que la versió que es faci d'"On the road" de Kerouac. Quan un llibre m'agrada molt i el tinc ben ficat al caparró, no m'agrada la ínfima possibilitat que el que vegi em distorsioni les imatges i sensacions que em va crear.

sylvia dijo...

I podràs amb la temptació??? :))) Jo no crec...té bona pinta pel trailer... :)

Sergi dijo...

No em temptis...investigaré quí la fa...

Anónimo dijo...

Expiacio es el millor de Mcewan de lluny, Dissabte tb esta molt be... Amsterdamm mes fluixet pero tb em va agradar, el matexi feeling em va quedar amd Enduring Love. Chesil Beach es impressionant... Deu meu que estrenin la peli de Atonement ja!!!
Petons
Y. (Webmaster del club de fans de Expiacio lol)

sylvia dijo...

ai doncs sí que es connecta :))) este post Y. no hubiera sido sin ti lo mismo... Bsos, que marcho ya (!)

elchicoanalogo dijo...

Para mí, sin dudarlo, el libro de este año es La carretera, de McCarthy. Apabullante.
Y Gabriela, clavo y canela de Jorge Amado y Océano Mar, de Baricco, aunque sean de hace años, me regalaron dos historias envolventes y mágicas.